Kom alle ingredienserne i en medium skål. Når du måler melet så vær sikker på at du ikke presser melet ned i målebægeret.
Bland dejen til der ikke er noget tørt mel tilbage.
Lad dejen hvile i en time.
Fermentering
Lav tre sæt af stræk og fold ca. hver 30 minuter. Hvis du ikke ved hvordan man gør det, så kig på videoen.
Lav en vinduesrude test og hvis dejen klarer testen så kom dejen i en beholder hvor du nemt kan overvåge dejens hævning.
Hvis dejen ikke klarer testen så kave endnu et sæt stræk og fold og flyt herefter dejen til beholderen.
Lad dejen vokse med 25%. En anden måde at sige det på er at dejen skal vokse til 125% af størrelsen.
Del og første formning
Del dejen i to lige store stykker.
Form dejen ved at hive dejen ind fra hvert hjørne (nord, syd, øst og vest) op og ind over dejen.
Vend dejen om så toppen nu vender ned mod bordet og træk dejen hen over bordet med begge dine hænder bagved dejen. Dette skaber spænding på toppen af dejen. Bliv ved til du har en ret stram kugle.
Når begge dejstykkerne er formet så lad dem hvile på køkkenbordet i 20 minuter.
Anden formning af dejen
Når de 20 minutter er overstået så form dejen som du gjorde i første formning.
Læg et viskestykke i hver af de to små skåle og flyt den færdigt formede dej over i hver skål så toppen vender nedad.
Dæk dejen med resten af viskestykket og stil dem begge i køleskabet i mindst 8 timer, men op til 48 timer.
Bag brødet
Varm ovnen til 230° (eller så højt som din ovn går) med en lille bradepande i bunden af ovnen og en bageplade omkring midten af ovnen. Det er vigtigt at varmluft er slået fra.
Når ovnen er varm så kog en keddel vand.
Rul håndklædet sammen så det passer ned i bradepanden. Åben ovnen og placér den i bradepanden og hæld alt vandet over.
Luk ovndøren og lad ovnen dampe i 20 minutter.
Åben ovndøren og tag den varme bageplade ud af ovnen (husk at lukke ovnen så al dampen ikke forsvinder) og placér den på noget varmebestandigt. Jeg brugte et skærebræt.
Kom begge dejkuglerne ud på bageplade med lidt afstand imellem.
Snit dem med en skarp kniv. Jeg brugte en skrællekniv.
Kom bagepladen tilbage i ovnen og bag i 20 minutter.
Åben ovnen og fjern den lille bradepande med håndklædet og lad dampen forsvinde fra ovnen.
Skru ovnen ned til 230° og bag i 20-25 minutter mere til brødet er færdigt.
Fjern bagepladen fra ovnen og lad brødene køle lidt af.
Løft brødet af bageplade og lad det køle af på en bagerist (der burder være én til din ovn).