Udskriv
5 fra 1 stemme

Naanbrød med surdej

Enhver god curry skal bruge et fantastisk naanbrød. Dette er lavet med surdej som gør det både sundere og lækrere.
Forb. tid15 min
Tilb. tid32 min
Hævning6 t
Ret: Aftensmad
Køkken: Britisk, Indisk
Keyword: britisk, fladbrød, indisk, naan, naanbrød, surdej
Antal: 8 naan brød
Kalorier: 232kcal
Forfatter: Sune Trudslev

Equipment

Ingredienser

Dej

  • 300 g hvedemel
  • 150 g sødmælksyogurt natural
  • 7 g salt
  • 250 g surdej

Til pensling

  • 50 g ghee
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne i en skål og bland det rigtigt godt. Alt melet skal være hydreret.
  • Hvis dejen er lidt tør, så tilsæt vand en spiseske af gangen. Dejen skal være klæbrig, men ikke våd.
  • Dejen skal hæve til mellem dobbelt til tredobbelt størrelse.
  • Start med at lave tre sæt af stræk og fold med 30 minutter imellem.
  • Når hævningen er færdig kom godt med mel på dit køkkenbord.
  • Tag et stykke dej og pres det ud til en aflang oval, omkring 20x25 cm. Den behøver ikke at være pæn.
  • Varm en støbejernsstegepande til mellemhøj varm og pensl en smule ghee på. Læg et stykke dej på panden.
  • Pensl toppen med en smule ghee.
  • Når dejen er boblet op og har brune pletter på undersiden, så vend den og varm den anden side.
  • Pensl panden med en smule ghee og lav resten af naan brødene.
  • Servér varme eller gem dem til senere.

Video

Nutrition

Portioner: 1naanbrød | Kalorier: 232kcal | Kulhydrater: 36g | Protein: 5g | Fedt: 7g | Mættet fedt: 4g | Salt: 349mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g