Udskriv
5 fra 1 stemme

Honningkagehjerter

Fantastiske hjemmelavede honningkagehjerter, som hører den danske jul til
Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Fermentering30 d
Samlet tid30 d 40 min
Ret: Dessert, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: gingerbread, honningkagehjerter, jul
Antal: 20 hjerter
Kalorier: 224.89kcal
Forfatter: Sune Trudslev

Equipment

Ingredienser

Fordej (laves 1 måned i forvejen)

  • 500 g flydende honning
  • 250 g hvedemel

Honningkagedej

  • 250 g hvedemel
  • 2 æggeblomme
  • 10 g hjortetaksalt
  • 10 g potaske
  • 5 g stødt kanel
  • 5 g stødt ingefær
  • 5 g stødt nellike

Overtræk

  • 300 g chokolade

Sådan gør du

Fordej

  • En måned før du vil lave honningkagehjerterne skal du lave fordejen.
  • I en skål skal du 500g honning og 250g hvedemel godt sammen.
  • Læg det i en forseglbar beholder og stil i et mørkt og køligt køkkenskab i mindst en måned, men gerne op til tre.

Lav dejen

  • Varm ovnen op til 180° ikke varmluft.
  • Kom 2 æggeblommer i en skål og rør 10g hjortetaksalt i.
  • Rør 10g potaske ud i to spiseskefulde vand.
  • Tilsæt æggemasse, potaskevæsken, 5 gram kanel, 5 gram stødte nelliker, 5 gram stødt ingefær og 250 gram mel til fordejen.
  • Ælt dejen godt. Du kan enten gøre det i hånden eller på maskine. Det tager en 5-7 minutter.

Bag honningkagehjerterne

  • Drys dit bord med masser af mel og rul dejen ud til ca. fire milimeters tykkelse.
  • Stik hjerter ud og kom dem på en bageplade dækket med bagepapir. Rul den overskydende dej og lav flere hjerter til du ikke har mere dej.
  • Denne dej laver ca. 20 hjerter med den udstikker jeg linker til. Omkring 3 bageplader.
  • Hvis der er overskydende mel på hjerter, så fjern det med en siliconepensel.
  • Bag dem i 8 til 10 minutter til at der ikke kommer et aftryk af din finger når du trykker ned i dem. Lad dem køle af på en rist.
  • De er stenhårde lige efter de er bagt. Kom dem i en beholder og dæk den med et vådt viskestykke og stil i køleskabet i en 3-4 dage til de er bløde.

Overtræk med chokolade

  • Temperer chokoladen og hæld over de bløde honningkagehjertene og lad chokoladen størkne og de er klar til at blive spist.

Video

Noter

Tip
Overtræk kun de honninghjerter med chokolade, som skal spises med det samme. Resten kan holde sig mindst 1 måned i køleskabet uden at blive tørre. Du kan pynte hjerterne med glansbilleder, mens chokoladen stadig er våd, eller skrive på dem med hvid glasur, når chokoladen er stivnet.

Nutrition

Portioner: 1hjerte | Kalorier: 224.89kcal | Kulhydrater: 45.38g | Protein: 3.79g | Fedt: 4.36g | Mættet fedt: 2.26g | Salt: 4.75mg | Fiber: 1.45g | Sugar: 25.79g