Udskriv
5 fra 1 stemme

Brioche burgerboller

De lækreste, blødeste, smør-duftende burgerboller som du nogensinde kommer til at bage. Puktum.
Forb. tid1 t
Tilb. tid16 min
Proofing4 t
Samlet tid5 t 16 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Keyword: brioche, brioche burgerboller, burgerboller
Antal: 8 boller
Kalorier: 312kcal
Forfatter: Sune Trudslev

Ingredienser

Dej

  • 205 g æg omkring 3½ æg
  • 40 g sukker
  • 100 g mælk
  • 7 g tørgær eller 50g frisk gær
  • 350 g hvedemel med højt protein indhold 12-13%
  • 10 g fint salt
  • 100 g smør
  • pynt, det kunne være sesamfrø, birkes eller havregryn valgfrit

Sådan gør du

  • Tag smør og æg ud så de kan varme op til stuetemperatur.
  • I din mixers skål skal du komme 180g æg, 40g sukker, 75g mælk og gær. Rør og bland det hele.
  • Starter mixeren på medium med dejkrogen på.
  • Tilføj salt og derefter mel, lidt efter lidt. Skrab siderne hvis der er behov mens du mixer.
  • Når alt melet er blandet ind i deje, så tilføj smør lidt efter lidt. Vent lidt mellem hver klump, så smørret får lidt tid til at blive blandet ind i dejen.
  • Lad maskinen køre til dejen slipper siderne (ikke nødvendigvis bundet). Det tager 20-25 minutter.
  • Sprøjt en beholder med non-stick spray og hæld dejen derover. Dæk den med film og stil den i køleskabet for at hæve i mindst 2 timer. Du kan sagtens lade dejen blive i køleskabet til næste dag, hvis det passer dig bedre.
  • Når du er klar til at forme bollerne, så tag dejen ud af køleskabet.
  • Stil burgerbolle formene på en bageplade.
  • Vej 90 gram dej af per bolle (Det bliver til en passende 10.5cm burgerbolle).
  • Form bollen ved at skubbe siderne ned under og op i dejen. Drej kuglen lidt og fortsæt til du har en stram overflade på bollen.
  • Stil bollen ned på dit køkkenbord (uden mel på). Sæt din hånd over bollen som en klo. Håndfladen skal røre let ved bollen.
  • Bevæg hånden i cirkler til du har en helt rund kugle.
  • Stil i på midten af burgerbolleformen og dæk den med et viskestykke dejen ikke tørrer ud.
  • Gentag med resten af dejen. Der burde bliver 8 boller med en lille smule dej i overskud.
  • Spray bollerne let med non-stick spray og pres dem flade med hånden, så det bliver burgerbolle formede.
  • Dæk med et viskestykke og lad bollerne hæve et varmt sted til de er dobbelt størrelse. Ca. to timer.
  • Før de to timer er fået skal du varme din oven op til 175° alm. ovn.
  • Stil et ildfast fad med kogende vand i bunden af ovnen.
  • Pisk det restende æg med det resterende mælk til de er helt blandet.
  • Pensl bollerne med æggeblandingen.
  • Drys med frø hvis du har lyst. For mig skal burgerboller have sesamfrø på.
  • Stil bagepladen med bollerne i ovnen og spray ovnens sider med vand for at skabe damp.
  • Bag i fem minutter. Fjern det ildfaste fad og bag i fem minutter mere.
  • Tjek den indterne temperatur i en af bollerne. Den skal være 96°. Bag til temperaturen er opnået.
  • Lad bollerne køle på en rist. Opbevar dem i en forseglbar pose. Det hjælper også med at holde overflade blød.
  • Gem dem du ikke bruger i fryseren i op til 3 måneder.

Video

Nutrition

Portioner: 90g | Kalorier: 312kcal | Kulhydrater: 38g | Protein: 9g | Fedt: 13g | Mættet fedt: 7g | Cholesterol: 123mg | Salt: 617mg | Potassium: 106mg | Fiber: 1g | Sugar: 6g | A-vitamin: 475IU | Kalcium: 40mg | Jern: 0.8mg