Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
4.58
from
7
votes
Sukkerfri kirsebærsauce med amaretto
Det er ikke alle der kan eller vil spise sukker. Her en en super smagfuld kirsebærsauce uden noget tilsat sukker.
Forb. tid
5
minutter
min
Tilb. tid
20
minutter
min
Samlet tid
25
minutter
min
Ret:
Dessert, Jul
Køkken:
Dansk
Keyword:
jul, kirsebær, risalamande
Antal:
1
glas
Kalorier:
878
kcal
Forfatter:
Sune Trudslev
Ingredienser
500
gram
frosne kirsebær
100
ml
god rom
2
økologiske appelsiner
150
ml
vand
3
spiseske
amaretto
1
vaniljestang
1
spiseske
Perfect SØD
4
spiseske
majsstivelse
Sådan gør du
Tag skrællen af appelsinerne
Pres saften ud af appelsinerne
Kom rom, appelsinsaft, appelsinskræl, amaretto, halvdelen af SØD og vaniljestangen skåret i halv (på den lange led, ikke?)
Lad det simre under låg i 10 minutter
Si væsken og kom tilbage i gryden
Tilsæt kirsebærrene og giv det et opkog
Si kirsebærrene fra og kom dem i det glas du skal opbevare det i
Udrør majsstivelsen i lidt vand
Kog saucen op og tilsæt jævningen lidt efter lidt under omrøring
Stop når det har den rette konsistens. Du ved hvad du bedst kan lide
Smag til med det resterende SØD så den har den sødme du kan lide
Hæld saucen over kirsebærrene, rør rundt for at fordele
Du kan evt. hælde en hætte atamon ved hvis de skal holde sig lidt længere
Forsegl og sæt på køl indtil du skal bruge det
Så let er det at lave sukkerfri kirsebærsauce med amaretto. Jeg håber det smager dig
Nutrition
Portioner:
410
g
|
Kalorier:
878
kcal
|
Kulhydrater:
140
g
|
Protein:
6
g
|
Fedt:
1
g
|
Salt:
16
mg
|
Fiber:
11
g
|
Sugar:
92
g