En fantastisk, smørfyldt, knasende, fald-fra-hinanden, flaky pie crust som giver den bedste pie du har lavet i dit liv.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid25 minuttermin
Hviletid2 timert
Samlet tid2 timert40 minuttermin
Ret: Bagværk
Køkken: Amerikansk
Keyword: amerikansk, pie, pie crust, pie shell, tærte, tærtedej
Antal: 2pie crust
Kalorier: 1582kcal
Forfatter: Sune Trudslev
Ingredienser
220gramsmør
120mlvodka
120mlvand
350gramhvedemel
1tskfint salt
1spiseskesukker
Sådan gør du
Gør klar til at lave dejen
Skær smørret ud i små firkanter ca. 1x1x1 cm. Mål vand og vodka op
Stil smør, vodka og vand i køleskabet i mindst 30 minutter
Lav dejen
Kom mel, salt og sukker i foodprocessoren og puls til det hele er blandet sammen. Hvis du ikke har en foodprocessor så kom det i en skål og rør det sammen med et piskeris
Fordel det smør ud over melet. Puls et par gange til det er kombineret. Smørklumperne skal være ca. på størrelse med en ært. Hvis du ikke bruger foodprocessor så brug helst en mørdejsblander, da du ellers varmer smørret for meget op
Tilsæt halvdelen af vandet og halvdelen af vodkaen. Puls et par gange for at kombinere det hele
Test dejen ved at klemme den mellem to fingre. Hvis den nemt samler sig, så er der nok væske. Ellers tilsæt mere vand eller vodka, og puls en eller to gange igen indtil den gør. Det er forskellige fra dag til dag hvor meget du har brug for
Hæld dejen ud på køkkenbordet og saml den med hænderne. Del dejen halvt med en bordskraber. Lav hver dejklump til en tyk cirkel og pak den i film og læg i køleskabet i mindst 30 minutter. Det er meget vigtigt for at glutenforbindelserne kan slappe af, ellers får du bare en hård dej
Rul dejen ud
Rul hver dejklump ud til en cirkel mellem to stykker bagepapir til ca. 2-3 mm tykkelse. Den skal ca. være 5 cm større end den form du skal bruge
Efter du har rullet dejen ud, så rul den op på din kagerullet og læg den hen over formen. Pres forsigtigt dejen ned i kanterner
Klik det overhængende dej af med en saks så der ca. er 2 cm. i overskud. Fold kanten op under, og lave smukke mønstere med en gaffel eller brug to pegefringe og en tommel til at lave en kant som du kan se på mine billeder
Hvis den skal bages inden du kommer fyld i så fortsæt med opskriften, ellers er du færdig nu
Bag dejen
Sæt dejen på køl i en time. Når det er tid så varm ovnen op til 175°C
Læg et bagepapir ned oven på dejen og fyld op med noget som kan tynge papiret ned. Jeg har nogen keramiske kugler lavet til formålet, men du kan også bruge ris eller noget andet
Bag tærten i 15 minutter. Tag den ud af ovnen og fjern bagepapiret og dine 'vægte'
Hvis du skal bruge en helt bagt pie crust til en tærte hvor fyldet ikke skal bages, så bag omkring 15 minutter mere. Hvis du skal bruge tærten hvor fyldet skal bages, så bag omkring 7 minutter mere