Dette pulver er en fantastisk lille opfindelse. En umamibooster til din salatdressing eller din ret.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid4 timert
Samlet tid4 timert10 minuttermin
Ret: Ingrediens
Køkken: Alle
Keyword: ingrediens, tomat, tomatpulver
Antal: 1lille glas
Kalorier: 180kcal
Forfatter: Sune Trudslev
Ingredienser
1kgmodne cherrytomater
Sådan gør du
Tænd ovnen på 60° eller så lavt som din ovn nu kan sættes. Varmluftsovn er at foretrække, men en almindelig ovn fungerer også
Skær tomaterne i skiver ca. 1.5 mm tykke, evt. på et mandolinjern, og læg dem i et lag på bageplader med bagepapir på. Du skal bruge 3 bageplader
Placer tomatskiverne på en bageplade med bagepapir på
Sæt pladerne i den varme ovn
De er ikke færdig på et bestemt stykke tid, da det er meget ovnafhængigt, men tjek tilbage én gang i timen. I min varmluftsovn tog det omkring 16 timer på 60°. Tomaterne skal være helt tørre uden at være brændte og knække hvis de bliver bøjet
Pil tomaterne af bagepapiret og placér i en skål
Læg de tørrede tomater i en food processor eller en krydderikværn og kør dem til et groft pulver