En klassisk snack som stammer fra Tyskland. Drysset med salt og en lækker dej rig på smør er dette en fantastisk lille lækkerbidsken.
Forb. tid20 minuttermin
Tilb. tid15 minuttermin
Hævning1 timet
Samlet tid1 timet35 minuttermin
Ret: Snack
Køkken: Tysk
Keyword: brezel, pretzel, saltkringler, snack, tysk
Antal: 12kringler
Kalorier: 234kcal
Forfatter: Sune Trudslev
Ingredienser
Dej
650gramhvedemel
350gramkoldt vand
25gramgær
12gramfint salt
60gramsmør
Flagesalt til at drysse med
Basebad
1000mlvand
30gramkaustisk soda(eller 100 gram natron)
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne til dejen i røreskålen og rør det hurtigt sammen.
Kør på maskine med dejkrog i mindst 10 minutter til du har en ensformig dej som er en lille smule klæbrig. Den må ikkke være tør.
Tag dejen ud af maskinen og kom i en olieret skål og lad hæve 1 time et varmt sted.
Når dejen har hævet til dobbelt størrelse tag den ud af skålen og rul den til en pølse.
Del dejen i 12 dele.
Rul hver del til en pølse som er tyk på midten. Den skal ca. være 50 cm lang.
Bøj hver ende væk fra dig selv og krys dej enderne og lad dem hænge ned over kanten på den tykke del.
Lav alle dej stykker til en kringle og stil dem i køleskabet i 1 time eller i fryseren i 30 minutter.
Badning af kringlerne
Tænd ovnen på 225°.
Du skal bruge handsker når du håndterer soda væsken.
Hæld 1 liter vand i en varmebestandig skål og tilføj 30 gram kaustisk soda. Rør med en træske til det er helt opløst. Alternativt så kom 1 liter vand i en gryde og varm op til kogepunket, hæld natron i og rør rundt til det er opløst.
Dyp hver kringle i 30 sekunder i basen. Jeg kunne have 3 i badet af gangen.
Sørg for at dryppe dem godt af når du tager dem ud.
Drys alle kringlerne med havsalt eller flagesalt.
Skær et dybt snit i en tykke del af hver kringel.
Lad dem efterhæve på bordet i 30 minutter så de kan komme op til stuetemperatur.
Bagning
Bag i 12-15 minutter afhængig af hvor mørk du vil have dem.