Ungarnsk gullash i Crock-Pot

Vinter er tid til simremad, og jeg må sige at det er virkelig noget jeg elsker. En ret som har stået og simret i timevis og gået blob-blob-blob. Mums. Prøv denne ekstremt lækre ungarnsk gullash opskrift.

Problemet er jo desværre at man ikke lige har 5 timer til at lave sådan en lækker ret på en hverdag, så jeg indså at tiden var moden for mig at købe en Crock-Pot. Det er i virkeligheden bare er en elektrisk gryde som bliver holdt ved en relativ lav varme i lang tid, med en timer som skruer ned for varmen og holder maden var i op til fire timer efter at den er færdig.

Min bonusmor Rita kommer fra Tjekkiet og hendes gullash er altid superlækker. Det må være en af mine absolute favoritter når det kommer til simremad. Denne opskrift er dog ikke hendes, men en som jeg er kommet op med selv. Hvis der er noget der trækker mere end f.eks. champignon, så skal du endelig komme det i istedet. Det er sådan en ret som aldrig bliver helt ens hver gang.

Du kan også sagtens lave rette i en stegeso hvis du nu ikke har en Crock-Pot. To timer ved 200° grader burde kunne gøre det. Hvis du bruger en stegeso af ler så husk at den skal ligge i vand i et kvarter før du kommer den i ovnen og den skal varme op sammen med ovnen så den ikke sprækker.

Hvis du vil have noget fantastisk brød med retten, så prøv dette lækre portugisiske majsbrød som passer perfekt til denne gullash opskrift. Hvis nogen spørger, så det det da bare et østeuropæisk majsbrød. Jeg ved de også laver majsbrød i Serbien.

0 fra 0 stemmer
Ungarnsk gullash i Crock-Pot
Forberedelse
20 min
Tilberedning
5 t
I alt
5 t 20 min
 

Vinter er tid til simremad, og jeg må sige at det er virkelig noget jeg elsker. En ret som har stået og simret i timevis og gået blob-blob-blob. Mums.

Ret: Aftensmad
Køkken: Ungarnsk
Nøgleord: gullash, simremad, ungarnsk
Portioner: 6 portioner
Kalorier: 300 kcal
Forfatter: Sune Trudslev
Ingredienser
  • 700 gram okseklump
  • 6 store gulerødder
  • 400 gram kartofler
  • 500 gram champignon
  • 1000 gram oksebouillon
  • 3 store løg
  • 4 fed hvidløg, knust
  • 3 spsk tomatpuré
  • 3 spsk sød paprika, stødt
  • 3 spsk Worcestershire sauce Jeg foretrækker Lea & Perrins
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk Colman’s mustard powder
  • 3 spsk majsstivelse
Sådan gør du
  1. Skær okseklumpen i mundrette tern

  2. Varm en pande og kom olivenolie på

  3. Når olien er varm så kom kødet på. Krydr med salt og hæld paprikaen over og brun kødet

  4. Overfør kødet til Crock-Pot’en

  5. Skær løgene i tern og skræl hvidløgene

  6. Hæld mere olie på panden og steg løg og knust hvidløg ved medium varm til det klart men ikke brunet

  7. Hæld blandingen i Crock-Pot’en

  8. Tilsæt sukker, Coleman’s Mustard Powder og Worcestershire sauce til Crock-Pot’en

  9. Tilsæt bullion i Crock-Pot’en

  10. Udrør majsstivelsen i en smule vand og tilsæt og hæld i Crock-Pot’en

  11. Tilsæt tomatpuréen til Crock-Pot’en

  12. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver og kom i Crock-Pot’en

  13. Skær kartoflerne i kvarte (lad skrællen sidde på for vitaminernes skyld) og læg i Crock-Pot’en

  14. Skær champignonerne i skiver og læg i Crock-Pot’en

  15. Rør godt rundt

  16. Tænd Crock-Pot’en på høj og sæt timeren til 5 timer (hvis du har én med timer)

  17. Når de fem timer er gået skal du smage til med salt og peber og farv evt. med kulør (hvis du ikke er kulørforskrækket)

  18. Servér med f.eks. kartoffelmos, kogte ris eller bare noget godt madbrød

  19. Så nemt er det at lave ungarnsk gullash i en Crock-Pot. Jeg håber det smager dig

Næringsindhold
Ungarnsk gullash i Crock-Pot
Per portion
Kalorier 300
* Procent dagligt behov er baseret på en 2.000 kalorier diæt. Dine daglige værdier er må højre eller lavere baseret på dit kaloriebehov.

[wpnf-label id=2498]

Tags: , , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Mette Olsen Svar

    Hvornår skal colemanns senepspulver, Lea perrins worcestershiresauce og skrin gold i retten?

    • De kan som sådan komme i når som helst, før du tænder for crock pot’en. Jeg har opdateret opskriften 🙂

  2. Pingback: Pretzel buns opskrift, tyske saltkringleboller opskrift - Foodgeek