Hjemmelavet tomatpulver

Tomatpulver – en lille umamibooster

Skriv et svar til Sune Trudslev Annuller svar

Opskrift Vurdering




Din information

  1. Rigtig spændende opskrift, som jeg ikke før er stødt på, og som absolut skal prøves. Kunne man bruge en dehydrator? Og hvilke type tomater brugte du, jeg tænker på f.eks. San Marzano og om smagen hænger ved, når de er pulveristeret.
    Udover det en rigtig god blog du har :-).
    God weekend.
    /Søren

    • trudslev Svar

      Du kan sagtens bruge en dehydrator. Hvor lang tid sådan en fætter skal bruge ved jeg ikke, men man kan jo tjekke indimellem.

      I mit indlæg her har jeg brugt blommetomater. De mest modne og velduftende jeg nu kunne finde på denne tid af året. Det er helt klart noget der bør laves om sommeren. San Marzano ville være perfekte, specielt også fordi de har lidt mindre væske.

      Smagen er god og tydelig tomat. Jeg vil sige hvis man eksempelvis laver en dressing bør man nok lade den stå og trække et par timer for at få det meste ud af det 🙂

      Tak for de pæne ord 🙂

  2. Pingback: Kalorielet thousand island dressing opskrift - Foodgeek

  3. Jacob Z Svar

    Må jeg spørge hvilken krydderi kværn du benytter dig af. Jeg har lidt svært ved at finde ud af hvilken jeg skal købe. Jeg ønsker at lave pulver af tomater og chili

    • Det er en som man sætter oven på en Kenwood køkkenmaskine. Den fungerer faktisk rigtigt godt, men jeg er skiftet til KitchenAid, så jeg bruger min blender nu om dage. En Sage the Q. Jeg ville tro jeg kunne lave ‘Will it blend?’ videoer på YouTube med den, hvis det altså stadig var 2007 😉