Sous vide steak med triple cooked chips

Jeg var nede i City 2 i dag og kiggede ind forbi Staderne som er noget à la Torvehallerne Light. 😉 Slagteren havde dog nogen lækkert udseende Rib Eye steaks som jeg købte, så skulle der bare lidt tilbehør til som blev til triple cooked chips og en tomat/basilikum salat.

Sådan en lækker bøf skal jo tilberedes efter alle kunstens regler, så i mit køkken er det sous vide. Du vælger simpelthen den temperatur som passer til den tilberedning som du god kan lide.

Hvis du er til rare så skal du sætte den på 54 grader, hvis du er til medium rare så sæt den til 58.5 grader og hvis du er til medium skal du sætte den på 62 grader. Hvis du er til well done, så er idéen med sous vide lidt ud af vinduet, så bare smid den på panden indtil den er helt tørstegt 🙂

Personligt skal min steak være medium rare. Helst rosa fra kant til kant, som ses her:_MG_1610Hvis du har et sous vide kar er det super simpelt at lave den lækreste møre steak, så det er bare om at komme i gang. Sous vide steak er kommet for at blive. Det er faktisk den metode som de fleste steakrestauranter bruger, fordi det kun tager 1 minut at gøre den klar.

ingredienser 4 portioner

  • Steaks

  • Steaks 4
  • Frisk rosmarin
  • Olivenolie
  • Tomat Basilikum salat

  • Cherry Tomater 200 g
  • Agurk ½
  • Forårsløg 3
  • Olivenolie 3 spsk
  • Balsamico eddike 2 spsk

Opskrift

  1. Tilbered triple cooked chips ifølge denne opskrift. Lad dem blive i fryseren efter 2. tilbedredning.
  2. Varm dit sous vide kar til 58.5 grader._MG_1546
  3. Vakuumpak bøfferne med 1 spsk olivenolie og en kvist rosmarin._MG_1555
  4. Kom bøfferne i vakuumpakkerens stativ hvis du har sådan et._MG_1558
  5. Læg bøfferne i karret._MG_1570
  6. Lad bøfferne tilberede i ca. 2 timer._MG_1572
  7. I mellemtiden så lave salaten. Skær tomaterne i halv, skær basilikummen i strimler, skræl agurken og skær i tern, skær forårsløgenene i tynde skiver._MG_1578
  8. Bland hele salaten, krydr med salt og peber, og kom olivenolie og balsamico i og bland det hele godt.
  9. Ca. 10 mintutter før at bøfferne er færdige, sæt en grillpande over og varm den op så højt som overhoved muligt. Tænd også for din friteuse på 190 grader. Hvis du bruger en gryde, så sæt den på og varm den op til 190 grader.
  10. Tilbered dine pommes frites og når der ca. er 1 minut igen, så kom bøfferne på panden, krydr med salt og peber på begge sider og steg 30 sekunder på hver side._MG_1600
  11. Salt dine pommes frites.
  12. Server med det samme. Så nemt er det er at lave sous vide steak.
  13. Du kan evt. lave en hvidløgssmør som kommes på den varme bøf, eller en bearnaise hvis du er til det 🙂sous_vide_steak_square

Tags: , , , , , , , ,

Comment 0 Replies

Your Information