Perfekt hjemmelavet pizza

Pizza! Er der egentlig noget bedre? Et stykke sprødt brød fyldt med lige præcis de ting som du allerbedst kan lide.

Men en rigtig god pizza skal jo helst bages i en brændefyret stenovn, men jeg ved ikke med dig, det er ikke lige én jeg har plads til i mit køkken.

Så her er opskriften på den helt perfekte dej og den metode som er det tætteste du kan komme på at lave en stenovns pizza i en almindelig ovn. Det eneste specialudstyr du skal bruge er en pizzasten og en grill i din ovn.

Jeg håber du prøver denne pizza, for den er både tid og arbejde værd. Forkæl din familie med gudepizzaer 😀

ingredienser 4 portioner

  • Dej

  • Caputo tipo 00 hvedemel 380 g
  • Agave Sirup Det er ca. 1½ tsk. Evt. flydende honning 10 g
  • Vand 250 ml
  • Tørgær Det er ca. 1/8 tsk 0.2 g
  • Vital Wheat Gluten Det er ca. 1/2 tsk. Kan undlades, men det giver den helt perfekte strækkelige pizzadej 2 g
  • Fint salt Det er ca. 3/4 tsk 10 g
  • Olivenolie Det er ca. 1 spsk 8 g
  • Tomatsauce

  • En dåse tomater af allerbedste smag og kvalitet 1
  • Salt
  • Fyld

  • Lige hvad du har lyst til (se evt. i bunden)

Klargøring af dejen

  1. Tilsæt alle de tørre ingredienser til din røreskål: mel, salt, tørgær og vital wheat gluten._MG_1130
  2. Rør det med spaden i ca. 1 minut.
  3. Skift til dejkrogen og tilsæt vandet lidt efter lidt. Hvis melet sidder op af kantens sider, så sluk lige for maskinen og skub det ned med en dejskraber og start igen._MG_1133
  4. Når dej har samlet sig så kør maskinen i ca. 5 minutter.
  5. Stop maskinen og lad dejen hvile i ca. 5 minutter og ælt herefter videre i 5 minutter.
  6. Kom dejen op i en skål og forsegl den med husholdningsfilm og lad den hæve i 1 time._MG_1135
  7. Kom mel på bordet. Tag dejen ud af skålen.
  8. Fold dejen ind over sig selv som en konvolut._MG_1137
  9. Vend dejen om. Skub dejen fra kanten op i bunden og drej den rundt med uret. Fortsæt indtil at dejen er helt udspændt på overfladen.
  10. Smør skålen med olie og kør dejen rundt så den er helt dækket af olie._MG_1138
  11. Forsegl skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve i 20 timer ved stuetemperatur._MG_1148

Lav tomatsauce

  1. Hæld indholdet af en dåse tomater i en lille gryde._MG_1157
  2. Kom lidt salt i.
  3. Hak tomaten fint med en stavblender._MG_1160
  4. Lad det simre over lav varme i en halv times tid.

Lav pizzaerne

  1. Kom mel på bordet. Tag dejen ud af skålen og læg på bordet.
  2. Skær dejen i 4 lige store stykker._MG_1150
  3. Form hvert stykke til en kugle._MG_1152
  4. Stil til hævning i 1½ til 2 timer under husholdningsfilm._MG_1154
  5. Når der er en time til at dejen er færdighævet så læg din pizzasten i ovnen på en bagerist. Den skal være så højt oppe som muligt så du stadig har plads til din stegepande.
  6. Tænd ovnen på så høj temperatur som muligt. Jo højere jo bedre.
  7. Mens dejen hæver færdig kan du gøre alt der skal oven på pizzaerne klar.
  8. Når du er klar til at lave pizzaerne, så tænd for grillen i din ovn.
  9. Sæt din stegepande på varmen og varm den op.
  10. Tag en dejkugle og form til en cirkel, tag den op og stræk den med dine knyttede nævner (eller brug evt. en kagerulle)._MG_1163
  11. Læg dejen på panden. _MG_1168
  12. Tjek bunden når du begynder af få små brune pletter på bunden kan du fortsætte._MG_1170
  13. Hæld tomatsauce på og forsæt med de andre ingredienser og afslut med en smule olivenolie._MG_1171
  14. Når pizzaen har været på panden i ca. 4 minutter, så tag hele panden (husk en grillhandske) og sæt i ovnen._MG_1174
  15. Efter ca. 4 minutter er pizzaen klar.
  16. Så let er det at lave perfekt hjemmelavet pizza. Jeg håber du er i pizzahimlen._MG_1191-2

Pizzaidéer

  1. En klassisk magherita: Mozzerella og frisk basilikum og parmesan.
  2. Neopolitan: Oliven, kapers, ansjoser, parmesan og oregano.
  3. Stegte aubergineskiver, pancetta, mozerella, ruccula og strimler af parmesan.
  4. Pancetta, karamelliserede løg og blåskimmelost.

 

 

Tags: , , ,

Comment 1 Replies

Your Information

 

  1. Simon Hansen Svar

    Virkelig fed måde du sætter opskrifter op herinde. Kan jeg rigtigt godt lide (ja og så naturligvis også godt indlæg :D) Lidt underligt er dog, at jeg ikke kan se hvad der skal stå i de 2 felter med information.

    Mvh. Simon Hansen – http://pizzastenen.dk/