Superlækker sukkerfri jordbæris – En sommerforelskelse

Sommer er istid, og en af mine absolutte favoritter er jordbæris. Da jeg er diabetiker er det jo naturligt for mig at lave søde ting som ikke er tilsat sukker og det gælder også denne sukkerfri jordbæris. Det er selvfølge bedste at bruge danske solmodne jordbær, så hvis du kan få dem så skal det selvfølgelig bruge dem, men ellers vil jeg anbefale at du bruger frosne, da de normalt er pakkede solmodne og da teksturen ingen betydning har.

ingredienser 10 portioner

  • Jordbær 200 g
  • Skummetmælk 550 ml
  • Sukrin 100 ml
  • Pasteuriserede æggeblommer 4
  • Vanilieekstrakt Bourbon hvis du kan finde det 10 ml
  • Citronsaft 1 spsk

  1. Hvis du bruger friske jordbær så rens og pil dem. Hvis du bruger frosne så tø dem op._MG_8717
  2. Blend jordbærrene til en mos._MG_8721
  3. Kom mælken i en tykbundet gryde og bring til kog under omrøring. Tag gryden af varmen._MG_8723
  4. Hæld sukrin i og rør til den er helt opløst._MG_8726
  5. Hæld æggeblommene i og rør grundigt._MG_8728
  6. Tilsæt jordbærmosen._MG_8733
  7. Smag til med citronsaft, vanilieessens og sukrin. Det er vigtigt at den ikke er syrlig, for det kommer til at træde meget igennem.
  8. Sæt ismassen på køl til den er gennemkold. Hvis du skal skynde dig kan du evt. køle isen ned med et isbad iblandet salt._MG_8734
  9. Rør isen i din ismaskine ifølge instruktionerne. Sæt isen i fryseren til den har den rette konsistens. (Prøv efter en times tid)._MG_8744
  10. Eller du kan også sagtens lave isen på gammeldags manér ved at sætten den i frysen og røre i den hver halve time.
  11. Servér med et par friske jordbær (hvis du har dem). Jeg håber det smager dig._MG_8756

Tags: , , , ,

Comment 6 Replies

Your Information

 

  1. Lasse Svar

    Hey Sune.
    Jeg har ledt efter en mælkebaseret is – uden dog behovet eller ønske om sukkerfri.
    Men alle andre opskrifter jeg har set, har kørt med druesukker, skummemælkspulver og meget kompleks opvarmning – efter sigende for at undgå is-krystaller.
    Kan denne opskrift virkelig klares uden krystaller – det må afprøves.
    Hvis jeg nu ikke har ønske om sukkerfri og ikke kender eller har sukrin – ved du så om man blot kan tilbageerstatte til sukker – eller har de forskellige egenskaber?
    Håber ellers at alt er vel hos dig.
    Mvh Lasse (Wieslander / Schulin)

    • Hej Lasse (long time),

      Jeg har ikke problemer med iskrystaller, men ellers har jeg hørt at både gelatine (husblas), guar gummi eller xantan gummi skulle hjælper med at minimere iskrystaller.

      Ifølge denne artikel skal du bruge ca. 1/4 teske xanthan gummi per liter is.

      Du kan uden vidre gå baglæns fra sukrin til sukker. Dog ikke gram per gram, men dl per dl. Det må jeg da lige prøve næste gang jeg laver, bare for at se hvordan det påvirker isen. 🙂

      Alt går godt her. Jeg håber det samme for jer. Hils Sille 🙂

      Mvh.

      Sune

  2. Hvor ser det bare lækkert ud! Rigtig sommerlig 🙂
    – Anna
    anna-mad.blogspot.dk

    • Tak! Den er også rigtig god 😀

  3. Mona Svar

    Hvor mange g jordbær bruger du til denne portion? Sys ikk det står der🤔

  4. Susanne Svar

    Hvor mange jordbær skal der til ?