Hvordan passer man sin surdej?

Leave a Reply to Soren Stilling Johansen Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Line Bertram Karstens Svar

    Hejsa
    Jeg er nu lykkedes med en mega aktiv surdej efter din opskrift.
    Når du har den fast udenfor køleskab hvor ofte fodrer du den så, når den ikke er i brug??
    Tak for fed inspiration 👍👍👍

    • Line, super fedt at det fungerer for dig. Surdej er både fantastisk og til tider fantastisk frustrerende 🙂

      Jeg gør det lidt anderledes end andre mennesker. Jeg har den stående på køkkenbordet og fodrer den når jeg skal bruge den. Nogen gange står den 3 uger uden at blive fodret. Det skal dog siges at jeg har en backup i køleskabet og en tørret en hvis det, 7-9-13, skulle gå galt. Det har dog fungeret sådan i over et år for mig.

  2. Line Bertram Karstens Svar

    Hej Sune
    Tak for svar. Jeg bager meget med enzymer og rødgær men har altid gerne ville blive god til det med surdej.
    Jeg har prøvet at lade en aktiv surdej stå på køkkenbordet og en i køleskab… begge uden fodring i 4 dage. Jeg synes dog den på køkkenbordet lygter meget surt/syrligt nu og bliver i tvivl om den stadig er god?🤔🤔
    Vh Line

    • Når du ikke fodrer surdej bliver den sur om den er på køkkenbordet eller i køleskabet. I køleskabet langsommere, men når du så fodrer den igen bliver lugten sådan lidt sødlig/melagtig 🙂

      Den er kun dårlig hvis der er mug på eller orange/lyserøde pletter i surdejen 🙂

  3. Michael Svar

    Hejsa. Tak for guiden

    Hvordan skal surdej til mel forholdet være, når man vil lave surdejsbrød eller pizza eller lign. Det ser ud til at være meget forskelligt.

    Hilsen Michael

    • Ofte vil en opskrift give et forhold, men kan kan selv ændre forholdet ift. hvor hurtig fermentering eller hvor surt et brød man vil have 🙂

  4. Soren Stilling Johansen Svar

    Hej Sune
    Tak for dine opskrifter og videoer.
    Hvor bruger du ikke de samme glas, når du skal fodre?
    Jeg tager bare fra, så der kun er 50 g surdej tilbage og så fylder op igen.
    Jeg laver så vafler/pandekager af de resterende surdej, som jeg tager af 🙂

    • Jeg har min surdej stående på køkkenbordet, også når jeg ikke bager, så jeg vil gerne have et helt rent glas hver eneste gang så jeg ikke får dårlige bakterier og sporer i min surdej 🙂