Hjemmelavet sukkerfri solbærsyltetøj

Bare fordi man er diabetiker betyder det ikke man ikke har lyst til noget sødt en gang imellem.

En god klat hjemmelavet sukkerfri solbærsyltetøj oven på ostemaden er heldigvis mere eller mindre skyldfrit, da der ikke er specielt meget sukker i (procentvis) fra naturens side og hvis man sørger for at søde med noget som ikke giver blodsukkerstigning. Ja, det er også en god måde for alle andre at holde deres sukkerforbrug nede.

Lige for tiden er så mange bær i sæson, så det handler om at få kogt de modne bær ned til noget som man kan have stående til vintermånederne hvor det er helt andre ting der er i sæson.

En af mine personlige favoritter er solbær, så dem har jeg valgt til denne opskrift, men du kan som sådan erstatte med præcis det bær eller frugt som du allerbedst kan lide. En af mine andre favoritter er appelsinmarmelade, og gerne med skræl og det hele.

Hvis du erstatter med et andet bær eller frugt bruger du bare den samme mængde, eller hvis du har en større portion, så gang bare op forholdsmæssigt. Du skal bruge en Perfect Sød i en mængde der svarer til en sukkermængde på 75% til 95% af frugt/bær.

Hjemmelavet sukkerfri solbærsyltetøj er bare så utroligt meget bedre end det som man kan få i butikkerne. Så det er bare om at komme i gang. Det tager kun et par minutters aktivt arbejde.

Næringsindhold
Per 100g

Antal % dagligt behov*
Kalorier 63
Fedt ialt 0g 0%
Kulhydrat 15g 5%
Protein 1g 2%

*Procent dagligt behov er baseret på en 2.000 kalorier diæt. Dine daglige værdier er må højre eller lavere baseret på dit kaloriebehov.

ingredienser 1 portioner

  • Solbær 400 g
  • ISIS Perfect Sød Svarende til 300g til 380g sukker
  • Atamon
  • Majsstivelse Efter behov
  1. Rens bærrene og fjern stilke mv.
  2. Giv bærrene et opkog. Kom evt. en smule vand i bunden af grynde for at det ikke brænder på._MG_9571
  3. Hæld Perfect Sød i svarende til den mindste mængde sukker.
  4. Lad det koge igennem i ca. 10 minutter._MG_9573
  5. Hvis det er for flydende til din smag, så lav en jævning af majsstivelse og vand. Hæld i lidt efter lidt til det har den rigtige konsistens. Hvis du kommer for meget i bliver det til en gelé.
  6. Tag af varmen og lad det køle ned til stuetemperatur.
  7. Smag til med Perfect Sød indtil at du har den sødme du kan lide.
  8. Rør en teske atamon i.
  9. Hæld på atamonskyllede patentglas, luk, og stil på køl med det samme.
  10. Så nemt er det at lave hjemmelavet sukkerfri solbærsyltetøj. Jeg håber det smager dig.solbærsyltetøj-square

Tags: , , ,

Comment 0 Replies

Your Information