Hjemmelavet stærk sennep

Både ketchup og sennep er tilbehør som kan bruge med en hel masse forskellige ting, og at have sin egen hjemmelavede i køleskabet er bare super tilfredsstillende. Dette er min version af hjemmelavet sennep med masser af smag.

ingredienser 1 portioner

  • Gule sennepsfrø 250 g
  • Hvidvin 200 ml
  • Stort løg
  • Fed hvidløg 3
  • Salt 1 tsk
  • Sukrin Gold 3 spsk
  • Neutral olie 1 spsk
  • Atamon Hvis du gerne vil have at det holder sig længere 1 tsk

  1. Kværn sennepsfrøene i en krydderikværn eller en mortar._MG_8357
  2. Hak løget og pil og knus hvidløget._MG_8365
  3. Steg løg og hvidløg i lidt olie til de er bløde og gennemsigtige._MG_8369
  4. Hæld hvidvinen ved og bring til kogepunktet._MG_8372
  5. Skru ned for varmen og lad simre i 5 minutter under låg.
  6. Hæld det i en skål gennem en si og smid det overskydende ud._MG_8377
  7. Når det har kølet af tilsættes sennepspulveret, salt, sukrin gold og olie og rør godt._MG_8379
  8. Varm det op og lad simre uden låg indtil det har den rigtige konsistens._MG_8382
  9. Hæld i et steriliseret glas og når det har kølet lidt ned, tilsæt atamonen, rør rundt, forsegl og stil i køleskabet.
  10. Lad det stå mindst 2 uger før du tager det i brug (hvis du kan). Jeg håber det smager dig.

    Hjemmelavet stærk sennep

    Hjemmelavet stærk sennep

 

Tags: ,

Comment 1 Replies

Your Information

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pingback: Hjemmelavet rullepølse - det er nemmere end du tror - Foodgeek