Hjemmelavet rullepølse – det er nemmere end du tror

Efter at have læst Sørens fra GASTROmads lækre opskrift på hjemmelavet rullepølse og da jeg lige have indkøbt en halv gris hvor der indgik et svineslag, tænke jeg at jeg ville poste min egen version af denne danske klassiker.

Rullepøllse er klassisk dansk pålæg, og det er faktisk ikke spor svært at lave. Du får meget mere smag ud af en hjemmelavet rullepølse end den du får i supermarkedet. Du skal bruge ca. 4 dage før den er klar til servering, men det meste af tiden skal du bare vente.

ingredienser 1 portioner

  • Svineslag 1½ kg
  • Vand 3 l
  • Sort peber 1 spsk
  • Hvid peber 1 spsk
  • Allehånde 1 spsk
  • Muskatnød 1 tsk
  • Sød paprika 1 tsk
  • Salt 1 tsk
  • Frisk timian
  • Frisk persille
  • Porrer 2
  • Persillerod 3
  • Skalottetløg 3
  • Kødsnor

  1. Tag din svineslag og trim det så det er nogenlunden samme tykkelse over det hele.
  2. Bland 3 l vand med 3 dl salt til det er 100% opløst._MG_8330
  3. Rul svineslaget løst og læg det i lagen og læg en tallerken med noget tungt ovenpå så slaget bliver holdt under vandet._MG_8345
  4. Stil slaget i lagen i køleskabet i tre dage.
  5. Når de tre dage er gået skal du gøre din krydderiblanding klar._MG_8394
  6. Kom sort peber, hvid peber, allehånde, salt i en morter og knus alle krydderierne godt. Tilsæt sød paprika og riv en halv muskatnød ned i blandingen og rør det sammen.
  7. Hak 6 kviste timian og et ½ bundt persille fint.
  8. Rul svineslaget ud og dub et tørt med køkkenrulle.
  9. Kom krydderiblandingen på 2/3 af slaget._MG_8400
  10. Spred de hakkede friske krydderurter ud over krydderiblandingen._MG_8404
  11. Så er det tid til at rulle stegen.
  12. Læg den 1/3 af stegen uden krydderier oven på krydderierne._MG_8406
  13. Rul herefter stegen ind over den sidste 1/3 med krydderier på.
  14. Bind snoren om den lange led og hiv snoren nedenunder stegen og stram til._MG_8411
  15. Gentag til hele stegen er snørret og slut med en knude så det ikke går op._MG_8413
  16. Lad herefter stegen simre i rigeligt vand med porrer, persillerod og resten af persillen i 3 timer._MG_8415
  17. Når stegen har simret i tre timer, så tag den ud af vandet og kassér vand og grøntsager.
  18. Kom herefter stegen i din rullepølsepresse, og skru til._MG_8426
  19. Kom i køleskabet i mindst 12 timer.
  20. Den kan godt safte en del så sørg for at den står oven på noget så du ikke får kødsaft ud over det hele.
  21. Servér på groft rugbrødt med løgringe og hjemmelavet sennep. Jeg håber det smager dig.

    Hjemmelavet rullerølse

    Hjemmelavet rullerølse

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.