Hjemmelavet chiliolie

Hjemmelavet chiliolie er en genial lille ting at have i køleskabet. Man kan stege i det for at give et lille ekstra pift eller hælde det direkte ud over sin ret eller sin salat hvis der skal lidt varme til.

Det bedste er at det ikke tager mere end et par minutter at kaste sammen, så hvad sidder du her og læser for? Hiv en gryde frem og start 😉

Hjemmelavet chiliolie
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
7 min
 

Nem opskrift på hjemmelavet chiliolie, som kan bruges i praktisk talt alt der har brug for et chilikick

Ret: Alle
Antal: 1 lille flaske
Forfatter: Sune Trudslev
Ingredienser
  • 450 ml rapspolie Eller en anden smagsneutral olie
  • 15 gram chiliflager
  • chilier, tørrede Jeg brugte 2 alm. røde og 2 birds eye som jeg selv har tørret
Sådan gør du
  1. Hæld olie, tørret chili og chiliflager i en gryde.

  2. Varm op til medium varme og lade dem simre i et par minutter. Pas på at det ikke brænder på.

  3. Hæld på en steriliseret flaske og gem det i køleskabet.

  4. Den kunne næsten ikke være simplere at lave hjemmelavet chiliolie, men det er super at have stående, og hvorfor betale 50 kr for en lille bitte flaske i supermarkedet når du kan lave det for 10 kr selv?

Næringsindhold
Per 100 gram

Antal % dagligt behov*
Kalorier 816
Fedt ialt 89.7g 138%
Mættet fedt 6.0g 30%
Kulhydrat 10.3g 3%
Fibre 4.1g 16%
Sukkerstoffer 0g
Protein 1.9g 4%

*Procent dagligt behov er baseret på en 2.000 kalorier diæt. Dine daglige værdier er må højre eller lavere baseret på dit kaloriebehov.

Tags: , , ,

Comment 0 Replies

Your Information