Grillet kotelet med sauterede brombær og dobbelt bagt kartoffel

En af de ting som altid sætter mig i sommerhumør er når det bliver varmt nok til at grille, og én af de ting som egner sig utrolig godt til at blive grillet er svinekød.

Denne ret er udviklet til madbloggerudfordringens 3. runde. Den salte del af udfordringen havde 3 ingredienser som skulle være en del af opskriften. Svinekød, bær og bladgrønt.

Som krydring af mine koteletter har jeg brugt nogen klassiske krydderier som enebær, hvidløg og frisk rosmarin. Til koteletten har jeg lavet en dobbelt bagt kartoffel som får fyldet hevet ud og rørt med sprødstegt pancetta og savojkål og så tilbage ind i oven. Den anden del som bliver serveret ved siden af kødet er brombær sauteret i balsamisk eddike og honning.

Jeg håber du synes at det er en spænende ret. Den smagte i hvert fald utroligt lækkert. 😀

ingredienser 1 portioner

  • Dobbelt bagt kartoffel

  • Bagekartofler 4
  • Savojkål ½ hoved
  • Pancetta i tykke skiver 200 g
  • Parmasan ost
  • Koteletter

  • Koteletter 4
  • Enebær, tørrede 6
  • Frisk rosmarin 3 kviste units
  • Hvidløg, fed 2
  • Fennikel 100 g
  • Sauterede brombær

  • Brombær 450 g
  • Lille løg
  • Balsamisk eddidke 1 spsk
  • Honning 4 spsk
  1. Vask bagekartoflerne og stil dem i en 200º varm ovn i en time._MG_9314
  2. Skær kålen i aflange stykker._MG_9317
  3. Suatér kålen i oliven olie og dryp den af._MG_9323
  4. Skær pancettaen i tern._MG_9320
  5. Steg pancettaen på en pande til de er brune og sprøde og stil til side._MG_9326
  6. Skær fennikel og hvidløg i små stykker.
  7. Kom dem, salt, peber, enebær og bladene af 3 kviste rosmarin i en mortar._MG_9330
  8. Knus det til en pasta._MG_9332
  9. Kom pastaen på begge sider af koteletterne._MG_9334
  10. Tænd op i din grill så den er klar til når kartoflerne er færdige.
  11. Når kartoflerne er færdig skær toppen af og skrab indmaden ud. Lad et lag på ca. ½ cm sidde tilbage så skrællen holder sammen._MG_9342
  12. Rør mosen med smør, salt, friskkværnet peber, kål og bacon.
  13. Kom mosen tilbage i kartoffelskrællerne og kom parmesan på toppen og sæt tilbage i ovnen 15-20 minutter._MG_9344
  14. Svits et løg i en sauterpande. _MG_9336
  15. Læg koteletterne på grillen.
  16. Skru ned til lav varme og tilføj 1 spsk. balsamisk eddike og 4 spsk. honning. Læg bærrene på toppen og sæt låg på._MG_9347
  17. Steg koteletterne færdig og lad dem hvile._MG_9352
  18. Servér mens det hele er varmt.
  19. Det er sådan du laver grillet kotelet med sauterede brombær og dobbelt bagt kartoffel. Jeg håber det smager dig.pork-chop-square
Tags: , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Meget spændende, og med smæk på smagen!
    Det er lige før jeg får lyst til at grille (læs: jeg har det med at skamstege kød på en grill 🙁 )

    Tak for endnu et kreativt og lækkert bidrag,
    La Cucina Nada

    • Tak.

      Jeg var virkelig tilfreds med det smagsmæssige resultat. Bærrene havde den der sød/syrlige smag som passer så godt til svin, og masser af smag. Kartoflen var sprød på toppen, salt fra pancettaen og kål smag.

      Tak for udfordringen. Jeg glæder mig til den næste 🙂