Grillet flæskesteg med rødkålssalat og hasselback kartofler

Bare fordi det ikke er jul, betyder det jo ikke at man kan lave flæskesteg. Specielt flæskesteg på grillen er noget helt specielt.

Istedet for den normale syltede rødkål har denne ret en rødkålssalat og som alternativ til de almindelige kogte kartofler er der hasselback kartofler.

Alt i alt er det en rigtig lækker ret, og meget sommeragtig.

ingredienser 4 portioner

  • Flæskesteg

  • Svinekam 1500 g
  • Laurbærblade 8
  • Groft salt
  • Peberkorn
  • Rødkålssalat

  • Rødkål, fint snittet 400 g
  • Appelsin 3
  • Blå druer, stenfri 150 g
  • Hasselnødder 50 g
  • Rødvinseddike
  • Sesamfrø 25 g
  • Hasselback kartofler

  • Kartofler, mellem 12
  • Olivenolie Til at pensle med
  • Groft salt Gerne den ekstra grove middelhavs-type

Flæskesteg

  1. Tænd en fuld grill starter med briketter._MG_9759
  2. Skær mellem sværene, ned til kødet, men ikke ind i kødet._MG_9752
  3. Smør sværen grundigt ind i salt, sørg for at der kommer salt mellem alle sværene. Sæt tørrede laurbærblade og sorte peberkorn ned mellem sværene.
  4. Fyld hver side af grillen med halvdelen af briketterne. Sæt en drypbakke i og fyld den med 500 ml vand._MG_9763
  5. Læg stegen på og sæt stegetermometer til, hvis du bruger det._MG_9766
  6. Sørg for at både bund og top spjæld er helt åbne.
  7. Steg i 1½ time eller til kernetemperaturen er ca. 70 grader. Forsæt med at lave de andre ting i mellemtiden.

Rødkålssalat

  1. Rist hasselnødderne på en mellemvarm pande. Sørg for at flytte dem rundt så de ikke brænder på. Det tager omkring 15 minutter._MG_9754
  2. Kom nødderne på et viskestykke og lad dem køle af._MG_9756
  3. Fold viskestykket og gnid hasselnødderne mod hinanden så det meste af den nu tørrede hinde falder af. Hak nødderne groft og kom dem i en skål til senere.
  4. Rist sesamfrø på en tør pande. Kast dem rundt på panden hver 15 til 30 sekunder så de ikke brænder på._MG_9768
  5. Når de afgiver en dejlig ristet duft er de færdige. Stil til side i en skål til senere.
  6. Skær rødkålen fint. Et mandolinjern gør arbejdet lettere._MG_9774
  7. Skær vindruerne i halve._MG_9777
  8. Skræl og del 2 af appelsinerne. Skær bådene i små stykker._MG_9784
  9. Læg det hele i en skål og hæld saften fra den sidste appelsin over._MG_9787
  10. Smag til med salt, peber og rødvinseddike.
  11. Kom først nødderne og sesamfrø på lige før du serverer for at beholde sprødheden.

Hasselback kartofler

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær bunden af kartoflen så den står fast._MG_9792
  3. Læg en spisepind foran og bagved kartoflen.
  4. Skær igennem kartoflen i ca. 1 mm brede skiver.chop
  5. Stil alle kartoflerne på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie og drys med salt._MG_9812
  6. Bag i ovnen i 50 minutter eller til toppen er sprød og gylden.

Så let er det at lave grillet flæskesteg med rødkålssalat med hasselback kartofler. Jeg håber det smager dig.

flæskesteg-square

Tags: , , , ,

Comment 1 Replies

Your Information

 

  1. Pingback: Bagte rødbeder med rødløg, blommer og solbær - Foodgeek