fbpx
fra active dry yeast til frisk gær

Foodgeek’s gærkonvertering

Leave a Reply to Sune Trudslev Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. carl Svar

    Hvis man skal bruge 18g instant yeast, er det så ikke lige lovlig meget med 95 g frisk gær? anbefaler du/i så at man bruger tørgær, skære ned på mængden eller bare bruge det?

    • Det lyder også som en heftig mængde. Hvor meget er dejens vægt. Normalt ville jeg sige at man skal bruge omkring 1 pakke (50g) frisk gær pr. 1000 gram mel. Det svarer til omkring 9 gram instant yeast eller 12 gram tørgær.

      Så hvis du ikke har 2000 gram mel i din opskrift ville jeg klar skære ned på gærmængden 🙂

  2. Når jeg vil lave tsk tørgær om til gram tørgær er der forskel på om jeg skriver 2.25 og 2,25… Hvilken er den rigtige?

      • Smukt… tak for hjælpen

      • Hej Sune
        På mange Amerikanske youtube videoer siger de man skal bruge meget varmt vand til tørgær og lade det stå i 5 minutter…
        Her specificerer du koldt… Hvorfor er der en forskel… ?

  3. Mads Juncker Svar

    Hej Sune
    Ønsker at konvertere frisk gær til surdej.