Den sunde frokost: tunsalat med skyr

Tunsalat er en total lækkerbisken, men i den klassiske udgave drukner den i fuldfed mayonnaise. Det synes mange er lækkert, men ikke specielt sundt. Kalorierne flyver gennem taget.

Her er mit bud på en sund udgave af denne salat der har mange proteiner og ikke særlig meget fedt. Den mætter og smager himmelsk.

Næringsindhold
Per 268g (Per stykke)

Antal % dagligt behov*
Kalorier 302
Fedt ialt 5.25g 8%
Mættet fedt 1g 5%
Kulhydrat 29.25g 10%
Fibre 5.75g 23%
Sukkerstoffer 3g
Protein 32.25g 65%

*Procent dagligt behov er baseret på en 2.000 kalorier diæt. Dine daglige værdier er må højre eller lavere baseret på dit kaloriebehov.

ingredienser 4 portioner

  • Mellem rødløg
  • Syltede agurker Helst hjemmelavede sukkerfri drueagurker 🙂 4
  • Kapers 2 spsk
  • Skyr 150 g
  • Miracle whip light 50 g
  • Frosne ærter 50 g
  • Frosne majs 50 g
  • Dijon sennep tsk
  • Tun i vand på dåse 2
  • Salt tsk
  • Friskkværnet peber tsk
  • Rugbrød 4 skiver tsk
  • Purløg tsk
  1.  Skær løget i tern.
  2. Hak de syltede agurker groft.
  3. Hak kapers fint.
  4. Dræn vandet fra tunen.
  5. Kom løg, syltede agurker, kapers, skyr. miracle whip, ærter, majs, sennep og tun i en skål og rør grundigt.
  6. Servér på ristet rugbrød med friskklippet purlåg på toppen. Jeg håber det smager dig.

    Sund frokost: tunsalat med skyr

    Sund frokost: tunsalat med skyr

Tags: , , , ,

Comment 0 Replies

Your Information