Chicken and waffles

Southern Cooking – Det er nogen med dybstegte ting og saftig kylling. Dette er en klassisk ret i de amerikanske sydstater, og min udgave af en chicken and waffles opskrift.

Første gang jeg hørte om chicken and waffles tænkte jeg at det måtte være løgn, det er jo en dessert med en hovedret på, og det er i virkeligheden ikke forkert. En sprød vaffel med ahornsirup på og en saftig kylling i sprød spicy breading. Det er mærkeligt og samtidig guddommeligt.

For at tilføje noget syre til retten serverede den med en salat med masser af tomater, spinat og gulerod med en god hjemmelavet vinaigrette på. Det var en fantastisk kombination.

Der er kun én ting tilbage at sige: Prøv det 😀

ingredienser 4 portioner

  • Kylling

  • Kyllingeinderfilet 500 g
  • Kærnemælk 500 ml
  • Worcestershire sauce 2 tsk
  • Chilisovs 2 tsk
  • Hvedemel 500 ml
  • Majsmel 100 ml
  • Salt 2 spsk
  • Peber 2 tsk
  • Hvidløgspulver 2 tsk
  • Løgpulver 2 tsk
  • Paprika 2 tsk
  • Vafler

  • Hvedemel 450 ml
  • Fiberfin Kan undlades (det tilføjer ekstra fibre til vaflerne) 50 ml
  • Æg 2
  • Kanel ½ tsk
  • Bagepulver 2 tsk
  • Smør 85 g
  • Kærnemælk 500 ml
  • Vanilleekstrakt 2 tsk

Marinér kødet

  1. Kom kærnemælk, chilisauce og worcestershire sauce i en skål og rør det sammen.
  2. Kom det i en forseglbar pose eller en opbevaringskasse med låg.
  3. Tilføj kyllingestykkerne direkte ud af pakken.
  4. Stil i køleskabet, mindst 2 timer. Gerne natten over.

Lav vaflerne

  1. Del æggene i hvider og blommer.
  2. Kom hvedemel, fiberfin, sukker, kanel og bagepulver i en skål og bland det godt.
  3. Smelt smørret i mikoovnen.
  4. Tilsæt kærnemælken, smørret og æggeblommerne til melblandingen.
  5. Rør til det er helt blandet.
  6. Pisk hviderne til de er stive.
  7. Fold hviderne ind i dejen.
  8. Tilbered dejen i dit vaffeljern. Jeg fik 8 belgiske vafler ud af dejen.

Tilbered kyllingen

  1. Varm din ovn op til 120 grader.
  2. Kom hvedemel, majsmel, salt, peber, hvidløgspuler, løgpulver og paprika i en skål og bland det grundigt.
  3. Tag kyllingen ud af køleskabet og dyp stykkerne i melet så det bliver helt dækket. Læg dem til side på en tallerken eller et stykke bagepapir.
  4. Varm olie op i en pande med på medium høj varme. Hvis du bruger en friteuse skal den op på 175 grader.
  5. Når olien er varm så steg halvdelen af fileterne ca. 2 minutter på hver side. I friteusen skal de have ca. 4 minutter.
  6. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom dem i et ovnfast fad og stil i ovnen. Stil også vaflerne ind.
  7. Steg resten af af kyllingen og lad dem dryppe af.
  8. Kom vaflerne på 4 tallerner. Drys med flormelis og hæld ahornsirup ud over.
  9. Placér kylling oven på og kom en lille stykke smør på som smelter ud over den varme vaffel.
  10. Så nemt er det at lave chicken and vaffles. Jeg håber det smager dig.

 

Comment 0 Replies

Your Information