Laugenbrezel – bløde saltkringler

Jeg har familie som bor i Tyskland og når vi besøger dernede skal jeg bare altid have en brezel. Tænk på en saltkringle som er stor og skorpen er sej og mørk. Indeni er den hvid og super blød. Dette er min laugenbrezel – bløde saltkringle opskrift.

Når du tager den op til næsen og lugter til den bliver du overvældet af duften af smør, og så er den selvfølgelig drysset med knasende flagesalt.

Formning af kringlerne i denne saltkringle opskrift

Det kan godt virke lidt skræmmende at forme kringlerne, men det er ikke særlig svært.

Her er en video jeg har fundet på YouTube:

Konklusion

Med denne opskrift opnår du de helt rigtige saltkringer som du får til oktoberfest i München. 

Skorpen er mørk og skinnende og drysset med store saltflager. Krummen er hvid og luftig. Når du hiver den fra hinanden med fingerene har den den helt rigtige tekstur.

Jeg vil dog sige at du skal passe på med at komme for meget salt på. Det kan nemt gå over gevind. Det er min fabelatige saltkringle opskrift.

Saltkringler opskrift

Del gerne på sociale medier

Hvis du bager disse saltkringler og poster det på instagram må du rigtigt gerne tagge mig med @foodgeek.dk. Så jeg kan se hvad du har lavet, og det gør mig glad.

Laugebrezel – Bløde saltkringler

Ret: Snack
Køkken: Tysk
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Hævning: 1 time
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Portioner: 12 kringler
Kalorier: 2777kcal
Forfatter: Sune Trudslev
En klassisk snack som stammer fra Tyskland. Drysset med salt og en lækker dej rig på smør er dette en fantastisk lille lækkerbidsken.
Print Recipe

Ingredienser

Dej

  • 650 gram hvedemel
  • 350 gram koldt vand
  • 25 gram gær
  • 12 gram fint salt
  • 60 gram smør
  • Flagesalt til at drysse med

Basebad

  • 1000 ml vand
  • 30 gram kaustisk soda (eller 100 gram natron)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Kom alle ingredienserne til dejen i røreskålen og rør det hurtigt sammen.
  • Kør på maskine med dejkrog i mindst 10 minutter til du har en ensformig dej som er en lille smule klæbrig. Den må ikkke være tør.
  • Tag dejen ud af maskinen og kom i en olieret skål og lad hæve 1 time et varmt sted.
  • Når dejen har hævet til dobbelt størrelse tag den ud af skålen og rul den til en pølse.
  • Del dejen i 12 dele.
  • Rul hver del til en pølse som er tyk på midten. Den skal ca. være 50 cm lang.
  • Bøj hver ende væk fra dig selv og krys dej enderne og lad dem hænge ned over kanten på den tykke del.
  • Lav alle dej stykker til en kringle og stil dem i køleskabet i 1 time eller i fryseren i 30 minutter.

Badning af kringlerne

  • Du skal bruge handsker når du håndterer soda væsken. 
  • Hæld 1 liter vand i en varmebestandig skål og tilføj 30 gram kaustisk soda. Rør med en træske til det er helt opløst. Alternativt så kom 1 liter vand i en gryde og varm op til kogepunket, hæld natron i og rør rundt til det er opløst.
  • Dyp hver kringle i 30 sekunder i basen. Jeg kunne have 3 i badet af gangen.
  • Sørg for at dryppe dem godt af når du tager dem ud.
  • Drys alle kringlerne med havsalt eller flagesalt.
  • Skær et dybt snit i en tykke del af hver kringel.
  • Lad dem efterhæve på bordet i 30 minutter så de kan komme op til stuetemperatur.

Bagning

  • Bag i 12-15 minutter afhængig af hvor mørk du vil have dem.
  • Jeg håber de smager dig.
    Saltkringler opskrift

Jeg er vild med mad, kager, snacks og alt indimellem. Jeg elsker at lave masser af forsøg og finde den bedst mulige opskrift, så du ikke behøver at gøre det.

Content Protection by DMCA.com

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pingback: Pretzel buns opskrift, tyske saltkringleboller opskrift - Foodgeek